Aanleg

Een tuin aanleggen of kleine veranderingen realiseren, wij doen het zorgvuldig en u bent verzekerd van een goed resultaat. Wij van Van der Klij Tuindesign zorgen ervoor dat de tuin perfect wordt aangelegd. Wij garanderen jarenlang tuinplezier!

Tuinaanleg particulier

Als professioneel hoveniersbedrijf weten wij hoe belangrijk het is dat een tuin goed wordt aangelegd. Een tuin is voor ons meer dan alleen maar een stuk grond met planten, tegels en stenen. Wij zijn van mening dat een tuin ook een plaats is voor rust en genegenheid, een plaats waar families regelmatig samenkomen onder het genot van een hapje en een drankje. Een fijne plek om te kunnen ontspannen en ongestoord terug te trekken. Wij zien het als een geheel, de woning en de tuin als verlengstuk.

Een mooi aangelegde tuin versterkt de sfeer in de huiskamer.

Tuinaanleg zakelijk

De eerste indruk kan maar één keer gemaakt worden. De tuin om het bedrijf is het eerste wat een klant ziet. Speel daarop in, en maak indruk met een goed verzorgde tuin. Hierdoor ziet de klant dat het een bedrijf is, dat zorg draagt voor haar omgeving en professioneel met haar zaken bezig is. Er zijn tal van mogelijkheden om uw tuin goed aan te leggen en te zorgen dat het onderhoudsvriendelijk is. Of geef het helemaal uit handen en laat Van der Klij Tuindesign ervoor zorgen dat de tuin er altijd goed verzorgd erbij ligt.


Bestrating

Binnen de tuin is bestrating een veel voorkomend onderdeel en kan de tuin een extra allure geven. Er zijn vele mogelijkheden van natuursteen tot betonklinkers of stoeptegels. Graag helpen wij u met een deskundig advies over patronen en soorten. Het is immers zo dat aan een oprit andere eisen worden gesteld dan aan terras of tuinpad. Hiervoor kunnen bij het leggen verschillende methodes worden toegepast die de levensduur van uw bestrating verlengen.

Om onze kwaliteit te waarborgen werken wij met vaste leveranciers die hun kwaliteit en service hebben bewezen. Zo werken we onder ander samen met Wassink bestrattingen te Apeldoorn.

Verlichting

Tuinverlichting geeft extra sfeer aan uw tuin, terras of oprit en nodigt uit om s’avonds langer buiten te genieten. Ook worden sommige elementen in uw tuin extra geaccentueerd

Functionele verlichting, accentverlichting en sfeerverlichting behoren tot het verlichtingsconcept.

Voor iedere toepassing en elke sfeer bieden wij u een  assortiment aan armaturen van uitstekende kwaliteit. Van der Klij Tuindesign levert u verlichting van o.a. de volgende merk IN-LITE.

Zwakstroom tuinverlichting van IN-LITE is absoluut veilig zelfs wanneer per ongeluk de kabel zou beschadigen. Met spelende kinderen en gravende huisdieren in de buurt is dit een geruststellende gedachte.

De nieuwste technologieën zorgen voor een hoge lichtopbrengst. Desondanks is de tuinverlichting zeer energiezuinig en heeft een extreem lange levensduur. Dit ziet u terug in een uitstekende garantie tot wel 5 jaar. U kunt het systeem voor uw tuinverlichting gemakkelijk uitbreiden of veranderen. Armaturen met verschillende lichtbronnen kunnen bovendien door elkaar op dezelfde kabel aangesloten worden.


Erfafscheiding

Een mooie erfafscheiding zorgt voor privacy. Dit is niet het enige, het maakt u tuin ook helemaal af.Het maken van een afscheiding die de tuin begrensd.
Dit kan zijn door middel van groen denk hierbij aan diverse soorten hagen, bladverliezend of bladhoudend. Of door gebruik te maken van coniferen om een smalle en altijd groene haag te verwezenlijken.  


Wij kunnen schuttingen plaatsen van diverse soorten materialen. Een greep hieruit is:

Een schutting met betonnen palen en betonnen onderplaten met passende houten schermen.Een schutting met houten palen en planken. Een schutting met betongaasmatten om hedera, clematis of kamperfoelie tegenaan te laten groeien. 


Beregening

Waarom beregening?

Vooral tijdens droge perioden is het voor planten en gazon van zeer groot belang dat deze voor goede groei op tijd water krijgen. Door een goed ontworpen beregeningsinstallatie kan er jarenlang onbezorgd worden genoten van de tuin en wordt er daarnaast een hoop moeite, tijd en niet te vergeten kostbaar water bespaard. Planten en gazon profiteren optimaal van de juiste hoeveelheid water op de juiste plaats en op het juiste moment.